Categorieën
bouw en wonen

houten theetafel

Woonaccessoires webshop

In de 18e eeuw maakte de woonaccessoires zijn debuut in Engeland; thee werd al in de jaren 1600 door de Fransen geïntroduceerd. Theeplant

de woonaccessoires varieert sterk in stijl, afhankelijk van de tijdsperiode. Veel van de tafelpoten zullen sierlijk zijn en voorzien van houtsnijwerk, of effen en slechts een gewone steun voor het oppervlak vormen. Als deze poten effen zijn, dan lopen zij in verschillende hoeken rond de omtrek van de tafel, deze zijn dan het meest typerend voor de tafel. Snijders werden ook in andere landen aangetroffen en de meubels werden ook met de hand gemaakt. Tafels werden ook laag en smal gehouden.

Hout was het meest gebruikte materiaal voor deze woonaccessoires , maar er werden ook bepaalde houtsoorten gebruikt, o.a. eik, walnoot, es, en grenen. De tafels waren gewoonlijk ongeveer 100 cm dik en stonden laag bij de grond om de bereiding van maaltijden te vergemakkelijken. In de huidige tijd is een theetafel meestal een lage platte die doet denken aan een Engelse Broocher Heirloom.

Tafels met een glazen blad waren in die tijd ook bekend, ze waren te vinden in het Franse kwartier en erg in de mode. We zien deze tafels echter niet meer op de markt, ze zijn al lang uit de handel verdwenen en zeer moeilijk te vinden.

Deze tafels maakten deel uit van het leven in de jaren 1600 en het begin van de jaren 1700 en hun populariteit was nog steeds even groot. De hele theeparty’s moesten rond de tafel worden gehouden met alle dames erop die de thee klaarmaakten. Het bestek werd ook onder de tafel opgeborgen en zelfs de jus werd rechtstreeks van de theetafel naar de keukenhaard geserveerd.

Wandtafels zijn een zeer modieus accessoire voor het huis vandaag, ze zijn te vinden in elke kamer van het huis en zijn meestal een groot gespreksonderwerp. Er zijn gewoon zo veel verschillende stijlen van tafels om uit te kiezen om echt de perfecte keuze te maken.