Categorieën
bouw en wonen

Het onroerend goed taxatieproces

geld zakenTaxateur Dordrecht wordt gedefinieerd als “de waarde van een stuk onroerend goed; de waarde van alle activa die logischerwijs en feitelijk waarschijnlijk de uwe zijn op de markt”. Volgens de American Society of Appraisers “bestaat het algemene taxatieproces voor onroerend goed uit verschillende fasen. In de eerste fase worden de prijzen en de verkoopprijs van het onroerend goed beoordeeld. De marktwaarde is de prijs die een redelijk geïnformeerde derde zou moeten betalen om het onroerend goed te kopen.”

Tijdens de taxatie bepaalt de vastgoeddeskundige de waarde door het analyseren van factoren zoals (maar niet beperkt tot): marktwaarde, marktomstandigheden, en wetten en praktijken. Na de analyse stelt de onroerend goed professional een schriftelijk taxatierapport op. Dit wordt vervolgens gebruikt door hypotheekverstrekkers bij het aanvragen van een hypothecaire lening. De kredietverstrekker gebruikt het taxatierapport om de huidige reële marktwaarde van het onroerend goed te verifiëren, eventuele leningskosten te beoordelen en ontbrekende leningsinkomsten vast te stellen. Namens de lener zal de geldverstrekker de uiteindelijke leningsvoorwaarden, hypotheekrente, en betalingsbedragen en -termijnen bepalen.

Tijdens het proces moet de vastgoedprofessional standaardprocedures volgen, zoals het opmeten van de woning, het opmeten van de kavel en het onroerend goed, het controleren van vergelijkingsmateriaal, het controleren van duidelijke en analytische documenten, en het analyseren van relevante belastingen en openbare aankondigingen. Alle schriftelijke informatie moet worden ondersteund door passende professionele tekeningen en door alle noodzakelijke juridische documenten, zoals titel en enquête. Alle gebieden van het onroerend goed moeten worden gemeten. Tussen de bovenstaande taken, is de onroerend goed professional nodig om de kwaliteit van het perceel, eigendom, en de locatie voor verzekeringsdoeleinden te beoordelen. Foto’s en documenten zijn een geweldige manier om te onthouden en te helpen herinneren van de pertinente details van een woning.

Bijvoorbeeld, het nemen van “diepte creatieve foto’s” om de kwaliteit van het perceel en eigendom vast te leggen kan een tijdrovende taak zijn voor elk bezoek aan het onroerend goed. Bovendien is er de kwestie van rommelige eigendommen, beschadigde kavels, stapels materialen, en andere voorwerpen die vlekken kunnen maken op de vloeren, muren, en hoeken van de woning, en de woning er minder dan perfect uit kunnen laten zien. Dus een professionele huis stager zal nodig zijn om te helpen ervoor te zorgen dat de woning is zo aantrekkelijk mogelijk. Deze praktijk kan het best worden gedemonstreerd tijdens het bekijken van open huizen, en in sommige gevallen ervaren vastgoedondernemingen zoals Coldwell Fund en vacant Homes om te helpen mogelijke kopers te vergemakkelijken. Elke home stager voert verschillende taken uit om te helpen de positieve punten van elke woning en elk individueel huis naar voren te brengen.

Door een appreciatie van de wederverkoopwaarde van eigendommen te hebben, zijn stagers verbonden met de algemene strategie van de huiseigenaar zoals timing van de verkoop, verminderde nutskosten, verbeterde wederverkoopwaarde, en meer. Dit kan alleen maar leiden tot betere vastgoedprijzen, betere staat van buurt en omgeving, en een toename van het totale aantal van de verkoop van onroerend goed in de markt. Om meer effect te sorteren, wordt de stager vaak gevraagd om een huis van gemiddelde grootte in scène te zetten om zijn beste attributen te laten zien. Het verkrijgen van inside informatie van de eigenaar helpt de stager aanzienlijk, en een duidelijk doel om de hoogst mogelijke verkoopprijs te verkrijgen kan zeker het extra voordeel geven van het hebben van een betere kans om mogelijke kopers te overtuigen.