Categorieën
bouw en wonen

Architectonische tekening

Interieurarchitect

 

 

 

 

Dit is een van de belangrijkste stappen in het proces van het tekenen van een gebouw: de bouwkundige tekening. De bouwkundige tekening is een verslag van het moment dat het ontwerp werd gemaakt en de uiteindelijke tekening is een blauwdruk voor het gebouw. Zo kan de interieurarchitect precies zien hoe of wat.

De bouwkundige tekening zal de plattegrond omvatten, die een schets (ator op een achterzijde) van de plattegrond van het gebouw kan omvatten en een elevatiegrafiek die de manier toont waarop de vloer en het plafond zullen worden gezet en gebouwd. Deze tekening zal een plaatsingsplan bevatten dat laat zien hoe het gebouw op het terrein moet worden opgesteld.

De tekening zal ook een schets bevatten van de typische configuratie van het gebouw. Een interieur/exterieur punch list kan ook worden opgenomen, waarin gedetailleerd wordt aangegeven hoe het interieur van het gebouw eruit moet zien. Het zal de afmetingen van het gebouw en de locaties van ramen, deuren, goten, leidingen, enz. bevatten, om de grootte van het gebouw binnen te illustreren.

Als dit alles enorm lijkt, dan leest u het juiste artikel. De bouwkundige tekening geeft de aannemer een idee van de grootte van het gebouw dat hij of zij daadwerkelijk kan bouwen.

In de bouwkundige tekening worden de grootte en de vorm van het gebouw weergegeven door scalaire waarden. De Norwich-bouwkundige tekening bevat twee indexen die door de aannemer kunnen worden gebruikt. De tekening kan op twee manieren worden geïnterpreteerd: van links naar rechts en van rechts naar links. De index van links naar rechts maakt gebruik van het vergelijkende acetgeheim van de tekening, dat in mondelinge RandTS-notatie wordt vervangen door twee verspringende streeplijnen.

De index van rechts naar links gebruikt twee kolommen met waarden, waarbij de eerste kolom de buitenafmetingen van het gebouw weergeeft, terwijl de tweede kolom de binnenafmetingen gebruikt. Aangezien op de tekening verticale lijnen zijn getekend, kunnen twee willekeurige lijnen dezelfde dimensie voorstellen. Als dezelfde afmeting op twee lijnen wordt weergegeven, zullen deze aan elkaar worden gelijkgesteld.

Als ze gelijk zijn, is de verhouding juist. Als de verhouding tegengesteld is, zal er een fout optreden in de bouwkundige tekening. Als het op dezelfde lijn wordt geplaatst, zal het de herinnerde afmetingen behouden, maar de fout zal vanaf die lijn worden gecorrigeerd wanneer het van de band wordt hersteld.

De bouwtekening kan een aanduiding bevatten van de bouwfase van het gebouw, zoals bijvoorbeeld tien- of zestig-jaar-huis. De bouwtekening kan worden ingehaald door de graafbehoefte. Maar dit zal nog meer variabele waarden in de bouwkundige tekening introduceren en kan uit de bouwkundige tekening worden geschreven zodra de graafwerkzaamheden zijn voltooid. Dit maakt een groot verschil voor het soort fouten dat in de bouwkundige tekening kan voorkomen, aangezien een groot deel van het werk van de aannemer op de bouwplaats wordt gedaan en sommige fouten in de bouwkundige tekeningen veel aanpassing en herstel vereisen. Een ander nuttig ding om te weten is welke regio wordt vertegenwoordigd in de bouwkundige tekening. Als de tekeningen worden behandeld door algemene aannemers, moeten de regio’s van fouten en de waarschijnlijkheid van correctie overeenkomen met het werk van de algemene aannemer. Als de tekeningen worden gemaakt door op maat gemaakte aannemers, moet de inspecteur er zeker van kunnen zijn dat de juiste regio overeenkomt met de code die door de op maat gemaakte aannemer wordt gehanteerd.

De bouwkundige tekening moet de richting aangeven die het gebouw zal weergeven en de tekening moet een referentie hebben in de rest van de wereld. Als een inspecteur in bepaalde situaties kan bepalen welke richting de juiste aanpassing van de afmetingen is, zal dit een groot deel van de fouten op de bouwplaats elimineren. De inspecteur kan naar beneden graven en de posities van de lijnen controleren zoals ze werden getekend om er zeker van te zijn dat die lijnen nauwkeurig zijn geplaatst.

De bouwkundige tekening moet de diepte van de fundering bevatten, want als de diepte van de fundering niet is vastgelegd, kunnen er fouten optreden bij het zoeken naar de juiste diepte. Indien de diepte van de fundering niet wordt opgenomen, kan de diepte groter lijken dan zij in werkelijkheid is en kan de funderingsdiepte een voet boven de oorspronkelijke graafniveaus lijken te zijn. Dit zal plaatsen een stichting onder de rechtbank huis met een geïnstalleerde stoeprand.

lees meer:

Boom omzagen

Lokaal hout